× Biografie Albums Agenda Nieuws Foto's Video's Contact

Biografie

Mark Lavender is een singer/songwriter geboren te Den Haag.

Mark vormde samen met zijn zus Caroline het Country & Westernduo “Lavender Blue”. Er verschijnt een CD met grotendeels composities van Mark.

Op deze eerste CD krijgen zij o.a. medewerking van hun muzikale vrienden Martin Lamboo en Cor Verhaegh. De opnames voor de CD "Fly Away" vinden in 1994 plaats in de Session Sound Recording studio van Hennnie Korsten te Rosmalen.

Mark blijft zich toeleggen op het componeren van nieuwe songs en besluit onder de naam Mark Lavender aan een solocarriëre te gaan werken. In 1996 presenteert Mark zijn eerste solo-CD "Love & Lavender". Op deze CD is zelfs Nikos Ignatiadis, bekend van composities als 'Waarom fluister ik jouw naam nog' bekend van Benny Nijman, degene die voor het piano-synthesizer en keyboardwerk tekende. Verder is ook de vaste kern van Mark's muziekvrienden tijdens de opnames van de partij, waardoor ook op deze CD te genieten valt van o.a. de steelguitarklanken van de onvolprezen Cor Verhaegh. “Love & Lavender” bevat wederom een groot aantal composities van Mark. Ook deze CD wordt bij de verschillende media enthousiast ontvangen wat resulteert in een eigen 'special' op Radio Noordzee Nationaal in een programma gepresenteerd door Cor van Eijk. Vele radio-interviews volgen. Zowel lokale als regionale (Radio Rijnmond, Wim Kerkhof en Radio West, Ben Zwaan), alsmede enkele landelijke radiostations (Radio 2, Wim Pols).

Televisie optreden

Mark maakt zijn TV-debuut in een programma gepresenteerd door Marga Bult (Babe) in wiens show hij live de eigen compositie “My guitar and my bottle of whisky” brengt.

Deze song zal later samen met het (ook al eigen) nummer "Memories of yesterday” op een landelijk uitgebrachte Country & Westernhits verzamel-CD verschijnen (september 1997). De reacties uit het land op zijn bijdrage aan deze verzamel-CD zijn zeer lovend, en dit leidt er toe dat men besluit om van Mark's tot dan toe uitgebrachte werk (zowel van “Fly Away” als van “Love & Lavender”) een compilatie-CD te maken. De titel van deze CD is “16 Lovely Line Dance Hits” en zoals de naam al zegt heeft men zich bij de samenstelling van deze CD voornamelijk gericht op het Country Line Dance publiek. Ook deze CD wordt landelijk uitgebracht.

Eind 1998 slaat Mark bij wijze van muzikaal uitstapje een nieuwe weg in. Hij besluit een CD-single uit te brengen. In de C.S.N. Multimedia Studio in Oss neemt Mark onder leiding van Ad Mulders het swingende up-tempo dancenummer 'The Whistle' op.

Veronica

In Januari 1999 wordt Mark uitgenodigd in Show Bizz City te Aalsmeer om tijdens het Veronica programma 'Vegas Nights Live' drie van zijn songs ten gehore te brengen. Ook de reacties op dit televisie-optreden zijn lovend.

Voor de opnamen van de CD "If You Knew About Me" is Mark te gast geweest in studio “De Muziekfabriek” te Kruisland, de voormalige Stone Sound Studio. De bekende Belgische musicus Martijn de Haeck tekende voor de arrangementen en het accordeonspel, terwijl de gitaarpartijen werden verzorgd door Jack Verburgt, sinds jaar en dag ook de vaste gitarist van sterren als Andy Tielman en Jack Jersey. De techniek was tijdens de opnames in de vertrouwde handen van Willem Steentjes. Al met al een prima op elkaar ingespeeld team van vakmensen die het maken van een top-CD wel is toevertrouwd. Als extra zijn er op 4 van deze songs door Tilly Benraadt splinternieuwe line-dance choreografien geschreven.

De titel "A Canadian Adventure" verwijst naar het feit dat Mark voor de muzikale begeleiding op deze productie een beroep heeft gedaan op de leden van de Canadese top-countryformatie South Mountain. Wat dacht u van namen als Steve Piticco, de meest onderscheiden gitarist van Canada? Of van Don Reed, reeds 3 maal achtereen North American Fiddler of the Year en een graag gehoorde sessieviolist op tal van Amerikaanse country CD's? Ook op deze productie zijn weer een aantal eigen composities van Mark te vinden, alsook repertoire van Alan Jackson en George Strait. En wat een superproductie is dit geworden! Luistert u bijvoorbeeld eens naar Don Reed's virtuose vioolspel in "I don't even know your name", of naar Steve Piticco's weergaloze gitaarsolo's in de Chuck Berry klassieker "Johnny B. Goode.

Mark treed regelmatig als gastzanger op met de instrumentale Sixties band The Stingrays onder leiding van leadgitarist Leo Elmendorp. In deze bezetting zijn zij inmiddels graag geziene gasten bij de diverse Cliff & Shadow fan meetings in het land.

Deze muzikale samenwerking resulteert in een 21 tracks tellende CD met zowel instrumentale als vocale (Mark) nummers. De opnames en de mix van de CD “Fifty-Fifty” vinden plaats in studio “Het Pand” van Frits van Mourik te Vlaardingen.

Na een aantal CD's was het ditmaal een heuse DVD die door Mark aan het publiek werd voorgesteld. HCD Music Productions had besloten om maar meteen een Volume 1 en 2 uit te brengen. De DVD's bevatten een compilatie van alles dat Mark de afgelopen jaren heeft uitgebracht; van nummers van zijn allereerste CD uit 1994 tot songs van zijn meest recente CD. Besloten werd om de opnamen voor deze beide DVD's te maken in het Belgische pretpark Bobbejaanland. Dit pretpark ademt een duidelijke Country- en Westernsfeer en is zodoende een perfecte locatie voor het schieten van sfeervolle plaatjes. Omdat het niet alleen sfeervolle, maar ook wervelende DVD's moesten worden deed Mark met succes een beroep op de "Country Dynamics", de bekende line-dancegroep van veelvoudig wereldkampioen line-dancing Roy Verdonk, een goede bekende van Mark. Het is mede aan het enthousiasme van deze dansers te danken dat de DVD's zo'n flitsend geheel geworden zijn.

Ditmaal een geheel Nederlandstalige DVD met de titel "De Ware Liefde". Een DVD met eigen composities. Alleen het nummer "Ik zucht" is een creatie van Mark's goede vriend Martin Lamboo. Een DVD met Hollandse songs voorzien van bijpassende beelden zoals molens en sluisjes te Leidschendam en Den Haag. Een aantal opnamen vonden plaats in en rond partycentrum Condor City. Het flitsende danswerk werd uitgevoerd door E.K. Linedansduo Viosha (Viola Rensen en Sharon Arends). Veelal schreven deze jongedames zelf de choreografie.

De jubileum dubbel CD "The Best Of Mark Lavender" is een compilatie van 36 songs afkomstig van de CD's die de afgelopen 12 1/2 jaar zijn verschenen. En omdat verschillende composities die op deze CD's staan nog steeds deel uitmaken van Mark's live-repertoire zullen veel mensen het zeker waarderen dat enkele van die songs in deze compilatie zijn opgenomen.

Voor de opnames van de CD “Lovin’ You” keerde Mark na 9 jaar terug naar vertrouwd terrein. Opnieuw “De Muziekfabriek” te Kruisland met hetzelfde succesvolle team dat verantwoordelijk was voor "If You Knew About Me".

Mark heeft voor de CD “Lovin’ You” 6 spiksplinternieuwe composities geschreven. Ook gaat er voor Mark een lang gekoesterde wens in vervulling om een aantal songs die al geruime tijd op zijn “verlanglijstje” staan op te kunnen nemen. Zoals het schitterende “The Eyes Of Jenny” van Hans Vermeulen (Sandy Coast) en “Conny” van Jack Jersey. Het nummer “We’re All Alone” bekend van o.a. Scott Walker (The Walker Brothers) en Rita Coolidge wordt uitgebracht als Digitale Single. De opnames van de CD “Lovin’ You” zijn zo goed geslaagd dat platenmaatschappij MultiTune besluit om elke opname te laten voorzien van een bijpassende videoclip om zodoende ook een complete nieuwe DVD uit te kunnen brengen. Op prachtige locaties als De Japanse Tuin in landgoed Clingendael, de haven, de duinen, het strand van Scheveningen en het Damcentrum in Leidschendam worden de video opnames gemaakt. De nieuwe CD en DVD worden tegelijkertijd feestelijk gepresenteerd in Leidschendam.

Tegenwoordig

Een flink aantal nummers en clips van Mark zijn op verzamel CD’s en DVD’s te vinden. Het kan goed zijn dat uw eerste kennismaking met Mark Lavender is geweest door de aanschaf van één van deze CD’s en DVD’s (Lovesongs From Indonesia, Indorock Memories, Country Memories, Pasar Malam Hits, The Great Line Dance Party, Back To Indorock, Country Hits e.a.).

Momenteel componeert Mark nog regelmatig nieuwe songs en verzorgd hij met veel plezier en enthousiasme optredens door heel Nederland. Hij is een veelgevraagde gast op festivals en happenings als bijvoorbeeld thema-avonden, Pasar Malams en braderieën waarvan hij op uw verzoek ook de presentatie op zich neemt.

     CD "Fly Away" (1994)

CD "Love & Lavender" (1996)

CD "16 Lovely Line Dance Hits" (1998)

CD single "The Whistle" (1998)

CD "If You Knew About Me" (1999)

CD "A Canadian Adventure" (2001)

CD “The Stingrays featuring Mark Lavender Fifty-Fifty” (2002)

CD “Lovin’ You” (2008)

DVD “Lovin’ You” (2008)                 DVD "De Ware Liefde" (2005)                 DVD "The Best Of Country Memories 1" (2004)                 DVD "The Best Of Country Memories 1" (2004)